Sunday, April 17, 2011

YOU SMILE ;))

Posted by erynna_aLI at 10:00 PM 0 comments

Justin Bieber You Smile lyrics =D
Oh
Yeah
Hmm
I wait on you
Forever
Any day
Hand and foot
Your world
Is my world
Yeah
Ain’t no way
You ever
Gonna get any
Less than you should
Cause baby
You smile
I smile
Whoaah
Cause whenever
You smile
I smile
Hey, hey hey
Your lips
My biggest weakness

You smile
I smile
Whoaah
You smile
I smile
Hey
Baby take my
Open heart
And all it offers
Cause this is as

Justin Bieber
JUSTIN BIEBER

P/S : like <3 <3 <3

BILE MIGRAIN DATANG -_*

Posted by erynna_aLI at 9:51 PM 0 comments
salamm satu MALAYSIA !! wallaaaahh...

malam nyh ad aura na story morie lebew-lebew cket.. Tentang tjuk entry tuu ker ?? o'aaalooo ....
Of cose la en ... time sek luu cover dpan bku tuu fizik p tetibe bkan dalam tasawur plak en.. ta kerw meraung time tuu... HOHOOO ..;O

Okeyh !! lets story ....
bukan na cite o meminta simpati laa cume na meluahkan wse skit dan perit yerw ble penyakit MAGRAIN ny menyerang... yeah !! sangat sangat sakett.. !_!

Actually rynn seda da ame da rynn kne magrain ny cos start dari abeh spm g pas tu wat part time en.. pale ny always mengentak gentak.. kalaw dua belah ta pe agi ny sebelAH jerw smpai urat mata pown tegang di buat nyerw..Dulu kalaw saket just amex panadol yang ley ltak dalam air tuu then mnum sbb yerw na mkn ubat telan oohh!!! ndak laa teman ta reti HEHEHEEEE... sye na menelan yerw...so rynn amex efective len dengan beli j panadol rendam then mnum.. even ta berkesan skejap pown dalam 1/2 jam gak laa okeyh laa en daripada bia en na jalan pown mate ta ley bukan kot..

selaen tlan panadol nan air tuu rynn akan cari something yang agak berat tok imat kepala rynn nyh ble Magrain tuh menyerang..tme part time lu kje en bwak beg lagi2 pompuan beg yer brat isi ap ntah rynn pown ta taw  ( cakap macam aku nyh bukan pompuan je) rynn akan amex dalam tige pat beg then impap pale ny..huh!!! tade cpe dpat ckap nan rynn law magrain nyh dtg cilap2 kne maki at citu jee..

Lastly jadi at uma tapi time tuu saket dy ta terhingga sampai ta pena wse pale sesaket tu cmpai meraung2 lagi..yang dapat rynn wat time tuh amex lampin theen ikat at pale cm ninja turle tu..

ninja ikat mate p ta en rynn ikat mate plak en ?? ;))

tapi rynn still ta g taw ma n pa rynn cos ta na downg wisaw slagi rynn ley than rynn than.. Akhirnye pale tuh tlampau sket ma na bwk g ospital p rynn ta na rynn ckap da ok then ma ckap g klnik je just check and amex ubat bayangkan kol 1 lebeh gak laa nseb bek ada klinik 24 hour..

Hurmm!! sah magrain doc tu na enjen HAHAAA ta dpt yer rynn wat mke kesian laa ta lalu rynn na enjet2 ny..watak rynn j kasa p tgk dalam kolam taman agi auw..so doc pown bagi laa ubat biji tuh pown tlan bile da tol2 saket j.. sungguh ta reti na tlan ubat nyh.. =))

hohoo... nie laa ubat yerw ;p
kalaw sekali kene tu memang ta dpt ckap ap da..so pesan rynn at kowng jge ksihatan tu yerw,, ;)) jangan takut mam ubat ta mati yerw (POYO) sebenaryer na bg kekuatan at diri sendri =D

DURIAN ;))

Posted by erynna_aLI at 8:35 PM 0 comments
sALAm....
hALOw...hALOW ;D

DURIAN ??
Kenapakah ???
BAU NYERW AJE DA MENYUSUK KALBU ;D


DURIAN ... DURIAN ... DURIAN ....

Nape rYnn cite pasal durian ny ?? jeng... jeng... kowng na taw ?? ce cube ikut angkat tangan cm sy HAHAHA... ;D*

ENAFF!! 
jangan campai downg bling kulit duarian tu..

Oryte !! let continue de story moriee.. mcam biscuit marie plak en ? =E  
Actualy , kowng pasan ta ? nOw demam ap ?? APE ??!!! 


demam AKEDEMI FANTASIA !!! jeng.. jeng ... jeng...

memang laa.. rynn mean demam tu refer pada food o smting y mengeyankan... Amboii kruuurrr!!! kruuurrr!! prut den nyh lapo ko ?? HAHAHAHAA...skunk ny demam durian laa tol ta ??? ta tol ?? nmpak sangat kowng ta kenal durian ~ (kecian ) kuikuikuiiiiii...

HA'HA!!
gi sana durian gi sana pown durian gi mano mano ajo laa ( kua plak loghat mane nyh ) eden men blasah jo heeee...yang penting ekaw faham dark ?? PENINK (*-*!) !! penink lalat dibuatyerw.. bau durian plak 15 batu pown dapat baw da aura yer..(nampak beno penipu nyerw) hikhikhik.... Ai meleleh wse yerw.. teringin tapi hajat ta kesampaian..;((



ta pelu sedey sangat laa en ??
         
lastly.. membawa aty penuh kehancuran !! Walaahh...
bile balik aspuri rynn di gemparkan dengan baw durian ( ek eleh ngat en ap yang gempr cgt) yelaa hajat tuu ta ksmpaian g ble g ner2 j baw j hajat tuu HEHEHE,,,, p rynn wat lex jee cam ta de pape ( emm!! POYO) -_+
Last2 dorm blik sbelah pgil hehheee cm bese laa cpe ta kenal rynn en ?? hHUHUU...dy ajak makan durian..perh !! bgaikan punguk menanti en bulan ot !! aikkhh!! cam ta mshuk je peribahasa tu 
( taram je la en ) BAYANG KAN !!!

cepat bayangkan ramai2 HAHAHA...
bukan durian tuu je yang rynn makan nan bijik2 dy rynn tibai ( melampaw cangat laa en ? ) HOHOOO... ha!! percaye laa tuuu ?? 

;)) So now senang aty keinginan ku di hajati durian datang jauh plak tuh dari KELATE tempat budu tu <3 terbek laa en ... memang sedap laa ( yela en makan owng pnye mmg sedap ) KUIKUIKU...-_*

HAPPY ;))))


tengs sgat sgat too kemba NURYA SARA, YASMIN dan MEK TI ;) Downg nyh adik beradik ..tengok hebaxk en?? 3 beradik stdy sama bilik sama just class jee laen p sume kamcing laa nan rynn ;)) tengs canat-canat ... syunk kowng lebew laa <3


p/s : Bile  setiap keinginan dipenuhi semua manusia senang aty en .. TAPI bile tidak ??? 
~RENUNG RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL~ chewwahh!!



Saturday, April 16, 2011

CHAKK!! ;)

Posted by erynna_aLI at 11:03 PM 0 comments
I've got a TAGGED from my blogger walking
YDAA DIEHA

=) =) =) =) =) =) =)

Lets check it outt ! -_*

=) Ape bende yang paling penting dalam hidup korang ?

_mereka yang sentiase ada untuk ary-ary rynn_

=) Benda terakhir yang anda beli guna duet sendiri ?

_suar jeans levis ,tshirt padini , buku motivasi , cardigan _

=). Dimana tempat perkahwinan anda, dan apa tema perkahwinan anda ?

_HAHAA ;D ta tercapai dek akal ku _

.=) Adakah anda sedang bercinta ?

_bercinta ?? agak lama ta wase ap itu cinta , so ta laa en HUHUUU ;D*_

=)Jika YA , berapa lama anda akan mencintai pasangan anda ?

_jawapanyerw = NO ENTRY sbb ta becinta en? ;))

=)Novel / buku / majalah yang anda beli ?

_of cose laa NOVEL !! then bku tentang motivasi <love damn much!!> sbb slen kawan buku tu juga pendamping yang always memahami klaw rynn ad prob rynn akan refer at  mereka ;))_

.=) Antara mak dan ayah , mana anda lebih mesra ?

_rynn anak PAPA ;)) tapi rynn sayang sgat MA NAN PA rynn ;)) mereka HATI rynn, 
Tanpe mereka rynn tade at cni na jawap sume soklan ny en hehehe ;)) _

=). Namakan orang yang anda betu betul nak jumpe dalam hidup ?

_NABI MUHAMMAB.. emm teringin sgat!! en best dapat idop wktu beliau masih ada ;(( _

=)Adakah anda membasuh baju anda sendiri ?
 
_hahaha..soklan memecah en pekung di dada...
dlu lpat bju pown tidak ini kan bsuh!! p skunk rynn da mju kne laa berdikari en ?? ;)) _

=). Dimanakah tempat yang anda betul betul nak pergi ?

_Ada duet sume tempat rynn na g na mengagumi ciptaan ALLAH s.w.t _

.=) Pilih satu , peluk atau cium ?

_HAHAHA ;D tEeET!! next questi0n pLss ;))!! _

=). Beritahu 3 bende tentang orang yang tagged anda ?

_kiznabereme = love damn much nan kowng !,sweet , always perfect in group
twink..twink  = chubby ,comey , my sweetiest (alynn) ;) _

=) Lapan lagu yang anda suke dengar ?

ALL ABOUT MUSIC!!
_MUSIC menceriakan idop rynn tade MUSIC so rynn ta ceria laa ;)) _

=) Tagged 6 orang yang anda mahu :)

_NO PUBLISITI..twink..twink =D* _

P/S : SEMAK + SESAK + SARAT = SO SARAP la en HUHUHU.. ;D

aryna adha itu aku ;)

Posted by erynna_aLI at 9:42 PM 0 comments
Salamm ;) 
haLOw..haLOw ..

HYE!! pekene nan tjuk entry ari inie..Actualy tade pape p0wN k0wng..just na story serbe sdikit about my seLf;)) yang ta ske bce tu tengs n ske aty ak laa en bLog ak,, hihi ;D poyo mehh ...

HAHAHA...abaikan pic di BAWAH jika perlu ..aku a.k.a rynn p rynn lbeh slese bhse en dri sbgai rynn le keyh? ta le ?? up tuu you "itu ak"  hehehee nmpak beno kesengalan nyerw disitu ( memeng aku sgal pown) sO ada rynn  kesah ~LaLaLa


FuULstOp!!
(p!shank jap)



Bile perut lapa sume idea mencurah-curah

ITU AKU ;D*
HAHAHA.. =D*

Ryn ataw name sebeno yerw ARYNA ADHA BINTI ALI,, ada owng tanye ADHA tu nme rynn ker ? oFcOse lerw en.. sbb ap downg tny? na taw ?? ta na sude ;p .. p rynn na g taw gak..bukan ADHA tu nme laki kerw? y nme laki ta le ltak at pompuan kerw? HAHAHA =D

p rynn suke sgt2 nan name ADHA tu thanx pa n ma cOz sgt cretif mengeluarkan nme tu sehingga timbul persoalan di situ kuikuikui.. Actualy name ADHA tu adlah disebabkan rynn lahir pada hari raye aidil ADHA ... hebaX ta rynn  HOHOOO..  na famous gitu kua time raye.. 

         So terjawab laa suda bukan segala persoalan tu  ;D *


........


.........


.................


p/s : setiap manusia pasti mengharungi liku -liku kehidupan tidak kira sama ada ia penghuni istana ataw penghuni pondok..Tetapi siapa yang lebih bahagia ?? ;)) sesungguhnya ap yang rynn tulis tuu tade kene mengena nan y idop ataw pown y tlah pgi ;))
          

Thursday, April 14, 2011

MAWAR

Posted by erynna_aLI at 4:49 PM 0 comments
                                                          ASSALAMUALAIKUM ;)), 


MAWAR e 2 berduri 

=) ketahuilah bahawa Allah akan mengampuni orang y memohon ampun akn mmbri pd y meminta, dan menerima y bertaubat.



=) prihatin laa dgn owng y lmah, kowng akn bhgia. Penuhilah hajat y memerlukan , kita akn dismbuhkan. Jgn bawa kebencian kowng psti dhargai  


=) bersangka bek la krna ssguhnya allah bersamamu, para malaikat memhonkan keampunan untukmu, dan syurga tlah mnanti kita


=)  optimis laa dlm idop dgn bberk sngke pd allah, pdamkan laa sgla duka dgn ingat sume nikmat y tlah dbrikan tok kita 


=)  dunia ny tde kbhgiaan y smpurna , krane ta sowng pown d dunia ny ley dpat sgle keinginan nyerw


=)  contohi laa phon kurma , tggi cita2 nyerw , kbal dri pnykit dan jke dbaling ngan batu , ia mmbalas dgn mgugurkan buahnyerw..


=)  ksedihan dpat kerw kmbalikan ap y tlah lput ? lntas ap guna nyerw kita bsdih ..


=)  jgn mmngharap mdapat kesusahan ataw malpetake, ttpi bdoalah agar b'oleh ktenagan dan pemeliharaan


=)  siramilah api kbncian dgn cra memaafkan owng y pena wat sala nan kite


=)  mandi , b'wuduk memakai wewangiaan, dan b'siwak m'rupakan pnawar y bksan tok stiap ksedihan dan ksusahan 

p/s :Nasihat diri rynn sendiri &  tok teman-teman..tengs c0s reads !! ;)
                            yAbEdAbEdUUUUU

Monday, April 11, 2011

HARU BIRU AKU DI BUAT YERW ;)

Posted by erynna_aLI at 11:45 AM 0 comments
Alolaaa <3 <3
hye readers !!!  selamat pagi ;)
pagi pagi da ad smangat na conteng gallery ny chayalaa rynn,,actually tade ap na story pown just na share wse pishang!! cos this week rynn jadi baby guard tok 3 owng -_+" HEHEHEE...

u'oLLs byangkan ekkk (k brhenti wat pape na byangkan) huhuuuu.....dalam satu mase kne julingkan mate ngok downg ny..yang lawak yerw langsung ta seda 'yaya' (HAFIYA KYAIRA) 4 bulan da ad bwah kusi lagsung ta seda bile di meniarap msuk bwah kusi ~adooyaiii <3

ganas ta la sgat p nakal downg ya robbi belum farez nan amsya nyh ag ley gegar umah den nyh..
even downg nakal cm nerw pown p tade downg at uma nyh perhh!!! sunyi canat2...uolls tntu na taw cape dark2 ny en ??

Downg anax angkat mama rynn bese yerw mama y jage p this week en rynn cuti mid sem nyh so wat part time kjap jge anax ma ny ;))) bekx yerw rynn (psaan suda) kuikuikui

                                                                       ZUL FAREZ


                                                                 HAFIYA KYAIRA


UTEH AND AMSHA

Hiruk pikuk nga laa first day en heheheeee...best canat canat ta menang tangan alonk dibuatyerw kowng nyh..
ilysssssmmmmmmmmnmmmore laaa,,,

p/s :nothing too say laa ;))

Sunday, April 10, 2011

JANGAN_PERGI

Posted by erynna_aLI at 9:34 PM 0 comments
Tak bisa ku terima
Kau tinggalkanku
Saat ku butuh kamu
Apa tak kau rasakan
Betapa hancur
Hidupku tanpa kamu
#
Aku terlanjur..
Terlalu..
Bergantung padamu

Reff:
Jangan pergi
Jangan pergi
Jangan kau pergi
Ku tak ingin sendiri
Ku tak sanggup
Ku tak sanggup
Sungguh tak sanggup
Hidup tanpa cintamu
Kau yang buatku tegar
‘Tuk terus bertahan
Jalani hidup ini

Back to #, Reff
Ku tak sanggup
Ku tak sanggup
Sungguh tak sanggup
Hidup tanpa cintamu

P/S : jangan pergi (ske cgaat cgatt lagu nyh) -_&

Saturday, April 9, 2011

PINK + MERAH

Posted by erynna_aLI at 8:42 PM 0 comments
aloooo ???
heheee nga ad mood y tlalu byak tok create blog buchuk nyh ag uOlls
tade ap na story cos mood tok merapu tade ;)))

APA ITU PINK + MERAH ??
jwpan yerw.........
colour la yunk oii huhuuuu..sgal en sume owng at dnia ny taw pink + merah 2 kale p npe pelu tjuk entry ny bekenaan nan kale ??
actually tade ap pown and tade y bsangkut pOWn nan yang idop @ pown y telah pergi...waaalllaaa!!
hehe =D

just saje na create blog rynn ny nan pic y merapu mapan TAPI.....rynn sgst sggt ske nan pic at bwah ny sgt ceria ... tengs pada downg y lyan kerenah rynn ble nmpak camera..heheee (ALOLA)



~chantek cangat kamoo sume;)~

                                                             ~oOoppSS!! tuit..tuit.. ;D




                                                          meera naam rynn heee -_*




p/s :PEACE !! ceriakanlah diri anda jangan biarkan kesedihan ataw kemurungan e 2 dtg hingga menyebabkan kita ta nmpak bhwa hidup itu sebenarye indah ;))

HIJAU =))

Posted by erynna_aLI at 7:44 PM 0 comments
hye preps!!
hohoho tlalu cggt cggt la lme ta conteng galery rynn ny en ??
actually mmg na story2 p mse tuu tlalu cmburu nan rynn lgsung ta dpat coret pape pown huh!!
(kjelesan nmpak dcitu) huhuuuu..


let go story about de topic !!
HIJAU ??? (apekah )
katak kah ?
daun kah ? 
cat kah ?
lumut kah ??




*LOADING* 




enaff!!! ckup tok merapu en pale otak e 2 keyh cian mereka heheee ;D
HIJAU tuu wane ketenangan en ?? law uOll's ta cye try la ble uOlls wse ta bpe na tnang cgt la en tnung wne HIJAU tu lame2 cmpai juling hehee (tpu jerw ) comform ketenangan tu dtg -_*


kowng pena dega ta this song "SUARAKU BERHARAP" ??
mesti taw en nme band dy ap ?? HIJAU DAUN ryte ?
so ble kowng dega lagu tu tenang ta uOlls ?? heheeeee...actually tade ap pown na story sbnrye sje mem bz en tgan ny (???? )


HIJAU tu just tjuk enty j last week rynn pakai bju tshirt HIJAU cmpai my bluehippo at blik rynn pown dy pkai bju tito kale HIJAU gak then dtg g sowng kakak sget ny hehehe (kak mimie) menyempit en blik rynn huhu pkai bju HIJAU  gak (tanpa drancang okeyh!!) so sweet meh <3 <3 <3


so cm bse laaa,
photoshot pls hehee,,( part time ) memenuh en kamera kak mimi pny memory card..
pape pown tengs kak mimi ;))




                 ~rynn+alynn+kak mimie~ <3 <3 <3


then cok pg g klas pown nan ta sgje melati kak mimi nan rynn paki ag bju y sme kale cmpai downg ckap ktowng ny kmpulan nsyid hehee


vitagen rynn pown wane hijau uOlls ;)

p/s : tengs cos reads map la tade pape motif actually lalalala~~~~
~tiada kata secantik bahasa ~ <3 <3 <3







Tuesday, March 15, 2011

WANITA YANG DIRINDUI SYURGA ;))

Posted by erynna_aLI at 4:07 PM 0 comments
                                                      ASSALAMUALAIKUM..
                                              teman-teman yang dikasihi allah sekalian


hye pd readers2 y sydi membaca ;))
sesungguh yerw kowng sume mmg pndai membaca heheee.. =D rynn na share lagi ap y rynn da bce tntang satuu buku karya  "BESTARI" ny..tajuk yerw sajee da wat rynn tol2 na taw sapekah wanita y amat bertuah tuu..


okeyh!! kembali pd topic sebenar..ap y anda taw tentang topic ny?? "WANITA YANG DIRINDUI SYURGA" ryte ??dasyat en..?? bukan wanita yang rinduKAN syurga tapi syurga y merindui mereka..sungguh bertuah yerw mereka..


MEREKA TUU SAPE ???


meraka tuu adalah srikandi-srikandi islam yang terulung yang mungkin kowng ad bce tentang kisah mereka ad yang rynn and kowng lagsung ta pena dega nemeywe en.. ;)) hanya RM11.OO sahaje..rynn da bce buku ny p bru sparuh ;)) ta ckup time la na bce p seriesly amat...amat..amat dan teramat lah best..




sinopsis yerw ye .. <3 <3


43 orang srikandi Islam yang ini terdiri daripada isteri-isteri dan anak Rasulullah s.a.w, isteri Khulafa ar-Rasyidin serta wanita terbilang yang hidup pada zaman baginda. Meskipun jasad mereka telah terkubur, namun segala keperibadian mulia wanita solehah ini terus dikenang kerana teguhnya diri menyayangi Islam. Sama-samalah kita jadikan kekentalan iman dan pengorbanan srikandi ini sebagai teladan dalam melayari kehidupan.

MUTIARA KATE ;))))


Ingin sekali aku menjadi sepertimu...semekar iman srikandi Islam
terus-terusan dikenang kerana teguhnya menyayangi Islam, 
berjihad demi Islam dan hidup untuk Islam. 



"orang yang beriman dan beramal soleh,maka mereka itulah penghuni syurga dan mereka itulah penghuni syurga dan mereka berada kekal didalamnya.."


"dunia ini adalah perhiasan.Sebaik-baik perhiasan adalah dunia adalah wanita solehah."




"wanita yang matang biasanya bijak menguruskan perasaan.Keyakinan diri adalah kekuatan dirinya yang menjadi santapan emosi.Wanita matang tidak akan membiarkan diri larut dalam tekanan perasaan sehingga mengorbankan kredibiliti peribadinya.Wanita yang bijaksana mampu mengubah sahara yang gersang menjadi taman yang segar menghijau.Sesungguhnya,kebahagiaan itu hadir setelah KESUSAHAN "

what way ur choice ??



Sesunguhnya na mendapatkan SYURGA allah itu diharungi pelbagai dugaan dan rintangan tapi NERAKA dipagari pelbagai kesenagan.."MASYAALLAH"

P/S :Jadilah wanita seperti seperti didalam botol kaca cantekk dilihat tapi tidak mudah untuk mengambil.. ;))
                                                    wsalam...teng for reding ;)))

Monday, March 14, 2011

SENYUM TA PERLU KATA APA-APA ;)

Posted by erynna_aLI at 4:11 PM 1 comments
                   
                      hye..OoOoPPpssss!!!
                     assalamualaikum.. ;)

HAHA..tjuk entry kli ny sume da pena dega en ??yang dinyanyi en oleh malique feat najwa ryte ??


okeyh!! 
bukan na cite pasal tjuk entry too saje tapi rynn na share nan kowng ngak klebihan owng yang sukea senyum ny, ;)))

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

oryte..;))
berbalik pada lagu diatas..cpe taw nyanyi lagu ny..??angkat kening'oOlLs sebelah.. (huhu!!agak rmai)hihihi...
tenok anda owng len juga akan senyum..u'oOlLs rase too magic ker?bukan snang taw nak wat owng senyum..u'oOlLs percaya ta??


                       akU tEtAp akU.;)))

                    MEREKA JUGE SUKE SENYUM ;))

da cukup untuk merapu..k teruskan..
jom kite selidik kelebihan senyum !!
  1. Senyum membuat kita lebih menarik. Kita akan selalu tertarik pada orang yang selalu tersenyum. Orang yang selalu tersenyum punya daya tarik tersendiri. tetapi sebaliknya senyum ley membuat mereka tertarik.;))
  2. Senyum mengubah mood kita. Ketika kita merasa jatuh atau “down” try la untuk tersenyum. Mungkin  mood kita akan berubah menjadi lebih baik.;))
  3. Senyum dapat merangsang orang lain tersenyum. Ketika seseorang tersenyum maka senyum tersebut akan membuat suasana menjadi lebih cerah, mengubah mood orang lain yang ada disekitarnya dan membuat semua orang menjadi senang. Orang yang suka tersenyum membawa kebahagiaan buat orang yang ada di sekitarnya. Seringlah tersenyum maka anda akan disukai oleh  orang ramai.;)))
  4. Senyum dapat mengurangi stres. Stres secara nyata dapat muncul di wajah anda. Senyum membantu mencegah kesan bahwa kita sebenarnya sedang lelah atau merasa “down”. Jika anda sedang stres try la untuk tersenyum, maka stres anda akan berkurang dan anda akan merasa lebih baik untuk membuat langkah selanjutnya.;))
  5. Senyum menurunkan tekanan darah anda. Ketika anda tersenyum, maka tekanan darah anda akan menurun. Jika anda tak percaya, anda boleh mencubanya sendiri, jika anda memiliki alat pengukur tekanan darah di rumah anda..;))
  6. Senyum dapat melenturkan kulit wajah dan membuat anda terlihat lebih muda. Otot-otot yang digunakan untuk tersenyum ikut membuat anda terlihat lebih muda. Jika anda ingin sesuatu yang beza, maka berikan senyum anda sepanjang hari, maka anda akan terlihat lebih muda dan merasa lebih baik.;))
  7. Senyum membuat anda tampak sukses. Orang yang tersenyum terlihat lebih percaya diri dalam menjalani hidupnya. Cubalah tersenyum saat anda melakukan pertemuan dan saat ada janji.;)))
  8. Senyum membuat anda tetap positif. Senyumlah! Lalu sekarang cubalah berpikir sesuatu yang negatif tanpa berhenti tersenyum. Sulitkan? Karena ketika anda tersenyum maka senyum tersebut akan mengirimkan sinyal ke tubuh anda bahwa “hidup anda saat ini baik-baik saja”;)))

            BUNGA POWN TAW SENYUM APA LAGI MANUSIA ;))

JANGAN JADI "blue" JADI "YELLOW" ;)))


P/S ; SENYUM ITU SEDEKAH JIKA U'OLLS TA MAMPU SEDEKAH HARTA 
SEDEKAH LAH SENYUMAN KERANA IA JUGA UBAT TOK MEMBE YG TERLUKA..PEACE!! ;))

anda mahu masyuk?? kLIk sAJe..sEnangkAn :)

 

~gALLerY rYnN aL0La~ ;) Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea